Sammy Mahdi waarschuwt: "Die mensen mogen hun partijkaart komen afgeven"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi windt er geen doekjes rond: zijn partij zal niet samenwerken met het Vlaams Belang. En wie dat lokaal toch doet, mag opstappen.

Op 9 juni trekken we naar de stembus. Als we de peilingen mogen geloven, zal Vlaams Belang goed scoren bij die verkiezingen. Maar zowat alle andere partijen zeggen resoluut nee tegen een samenwerking. Ook de cd&v van Sammy Mahdi.

"Je kunt geen christendemocraat zijn en geloven dat elke mens telt en tegelijkertijd zoete broodjes bakken met een partij die de maatschappij alleen maar wil verdelen", vertelt Mahdi in een interview dat hij gaf aan De Standaard.

Doos van Pandora

"En het gaat verder dan dat. Die partij is nog altijd trots op hun stichter, Karel Dillen, de man die ‘fascist’ een eretitel vond. In heel zijn ideologie is die partij gevaarlijk en het is mijn taak, en die van al onze kopstukken, om aan alle mensen duidelijk te maken dat we die doos van Pandora niet mogen openen."

Sluipend gif

Later dit jaar, in oktober, worden er gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Op de vraag of lokale cd&v'ers die met Vlaams Belang zouden samenwerken hun lidkaart moeten inleveren, antwoordt Mahdi in de krant: "Ja."

En ook de partij aan de andere kant van het spectrum, de extreemlinkse PVDA, moet niet op cd&v rekenen. "Hetzelfde geldt voor de PVDA. Ook hun communisme is een sluipend gif", is Mahdi van mening.

Volg Redactie24 nu op Instagram