Conner Rousseau heeft belangrijke knoop doorgehakt, experte is zeker: "De enige echte reden"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau, de voormalige voorzitter van Vooruit, heeft een belangrijke knoop doorgehakt. Hij zal zich verkiesbaar stellen.

Doet hij het of doet hij het niet? Maakt Rousseau een comeback nadat hij door seksistische en racistische uitspraken van het toneel verdween? Dat was de vraag die menigeen zich stelde. Niet in het minst bij Vooruit, want de Vlaamse socialisten scoorden sindsdien slechter in de peilingen.

Rousseau had tot 13 april de tijd om te kiezen of hij een politieke comeback zou maken. Nu is bekend geworden dat hij dat wel degelijk zal doen. Hij wordt in Oost-Vlaanderen lijstduwer voor Vooruit voor de Vlaamse verkiezingen.

Reden voor comeback van Conner

"De enige echte reden voor zijn comeback is natuurlijk dat de partij het zonder hem gewoon niet redt", stelde politiek journaliste Hannelore Simoens op VTM. "Die partij bengelt helemaal onderaan in onze laatste jongerenpeiling. Ze haalt met 9,8% niet eens de 10%."

"Ik denk dat hij zelf weinig zin heeft om terug te keren, maar dat het echt wel moet, voor de partij, om die te redden."