Vreselijke dierenverwaarlozing: Politie redt meer dan 30 dieren: "Zaten in hun eigen uitwerpselen"

door: STS
Hond
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er is een zwaar geval van dierenverwaarlozing aan het licht gekomen. Meer dan dertig verwaarloosde dieren werden uit een woonst gehaald en in beslag genomen.

De politie van zone Waasland-Noord trok op 30 april naar een woning in Haasdonk, is nu pas bekendgemaakt. Er werden enkele tientallen dieren aangetroffen die in erbarmelijke omstandigheden leefden. Het ging om 27 honden, vijf katten en een beschermde papegaai.

"Meerdere honden zaten opgesloten in kleine benches en zaten in hun eigen uitwerpselen", zegt de politie. "Alle dieren leefden er in zeer onhygiënische omstandigheden. De honden kregen duidelijk niet de verzorging die ze nodig hadden, waarop we beslisten om alle dieren in de woning in beslag te nemen en onder te brengen bij de Wase Dierenbescherming."

"Het was voor de Wase Dierenbescherming een moeilijke opdracht om in deze omstandigheden alle honden te kunnen vangen. De dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse Overheid werd op de hoogte gebracht en deze zal later beslissen wat er met de dieren zal gebeuren."