GAIA neemt duidelijk standpunt in tegen partij: "Op hen stemmen niet goed voor dierenwelzijn"

door: STS
Verkiezingen - stemmen
Afbeelding bron: Pixabay

Dierenrechtenorganisatie GAIA neemt een duidelijk standpunt in, enkele dagen voor de verkiezingen. GAIA raadt mensen af om op een bepaalde partij te stemmen.

Het zijn de christendemocraten van de cd&v die het verkorven hebben bij GAIA. De organisatie is zelfs met een campagne gestart om aan miljoenen Vlamingen uit te leggen waarom ze beter niet op de cd&v stemmen.

"Vanaf vandaag valt er bij 2,45 miljoen Vlamingen een flyer in de bus die uitlegt waarom een stem voor cd&v geen goed idee is vanuit het oogpunt van dierenwelzijn", schrijft GAIA op sociale media.

De organisatie licht toe: "De partij stemde tegen dieren in de Grondwet en tegen de Vlaamse Codex Dierenwelzijn. Bovendien waren zij de enige partij die de vragenlijst van GAIA over hun politieke standpunten met betrekking tot dierenwelzijn niet invulden op het platform Kiezenvoordieren.be."

"Het is belangrijk dat we opkomen voor dierenrechten en goed geïnformeerde keuzes maken bij de volgende verkiezingen", aldus GAIA nog.

Chowchow

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi is niet te spreken over de actie van GAIA. Bovendien wordt er op de flyer een hond afgebeeld zoals de zijne, een chowchow. "Dit is een hyperagressieve lastercampagne van een fundamentalistische organisatie. Ik heb GAIA al laten weten dat ik dit niet tolereer en overweeg nog welke stappen ik ga zetten", vertelde Mahdi aan de Mediahuis-kranten.