Theo Francken kan helemaal niet lachen met hoe Vooruit hem afbeeldt op affiche

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Kamerlid Theo Francken van N-VA kan niet lachen met hoe Vooruit hem afbeeldt op een affiche in de aanloop naar de verkiezingen. Die vinden op zondag 9 juni plaats, en de messen worden duidelijk al geslepen.

Op een beeld dat Vooruit op sociale media deelde, prijkt enerzijds Melissa Depraetere, die Conner Rousseau opvolgde als voorzitter van de Vlaamse socialisten, en anderzijds Theo Francken.

"Oude rotten bij N-VA, veel vrouwen bij Vooruit", citeert de partij de titel van een krantenartikel over de Vlaamse kieslijsten. Bij Vooruit kozen ze voor een foto van een stralende Depraetere, in kleur, tegenover een neutrale foto van Francken, in zwart-wit.

"Ik ben een grijze, oude zak en moet zo afgebeeld worden, althans dat vinden de stralende sossen", reageert Theo Francken op X.

"Het is Vooruit nog dieper de afgrond in met massale schulden, een rotslechte staatskas, onwenselijke massamigratie en nog meer belastingen en bepampering van werklozen en steuntrekkers. Neen, bedankt. Leve de vrijheid, weg met het staatscollectivisme."