Vrouw doodgereden tijdens wandeling met haar hond: Politie doet schokkende ontdekking over bestuurder

door: STS
Ambulance - ziekenwagen
Afbeelding bron: Photonews

Een automobilist heeft een voetgangster doodgereden. De man zat onder invloed achter het stuur.

Het ongeval deed zich woensdagochtend voor in de Schanslaan in Borsbeek. De bestuurder van een bestelwagen verloor er de controle over het stuur en belandde op het voetpad.

Een vrouw die aan het wandelen met haar hond, werd aangereden. Het 52-jarige slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

De bestelwagen ramde ook nog drie geparkeerde voertuigen en een verlichtingspaal. Ook de gevel van een woning raakte beschadigd.

"Ik lag te slapen toen ik een heel harde knal hoorde", vertelde een buurtbewoonster op VTM. "Ik heb meteen mijn badjas aangetrokken en ben naar beneden gegaan. Toen ik de voordeur opende, zag ik mevrouw liggen. Ik sloot meteen de deur van het schrikken. Dan heb ik direct de hulpdiensten proberen te bereiken en ben ik gaan kijken. Ik heb mij over het hondje ontfermd."

Positieve speekseltest

De bestuurder van de bestelwagen testte positief op drugs. Volgens buurtbewoners reed hij ook te snel. "We kunnen dat niet bevestigen, er is een verkeersdeskundige aangesteld. Die gaat de oorzaak van het ongeval moeten achterhalen", zegt de politie.