Ongeval onder invloed? Deze verzekering zegt meteen je polis op én je zal elders meer moeten betalen

door: STS
Ongeval
Afbeelding bron: Politie

Een verzekeringsmaatschappij voert een nultolerantiebeleid in. Wie onder invloed een verkeersongeval veroorzaakt, ziet zijn polis meteen opgezegd worden.

Het gaat om Baloise. De verzekeraar voert een streng beleid in, om een krachtig signaal te geven tegen rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Wie een ongeval of schadegeval heeft en daarbij onder invloed verkeerde, zal zijn verzekeringspolis verbroken zien worden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Ook niet voor wie de eerste keer in de fout ging, of wie maar net boven de toegelaten alcohollimiet zat.

En nieuwe klanten van wie blijkt dat ze recent een ongeval hadden terwijl ze onder invloed van drugs of alcohol verkeerden, zullen geweerd worden. "Verzekeraars kunnen dat eenvoudig nagaan, omdat ze onderling informatie uitwisselen", weet Het Nieuwsblad.

Verzekeringspolis die fors duurder is

Deze bestuurders zullen elders moeten aankloppen voor een autoverzekering. En dat kan vervelende financiële gevolgen hebben: "Een andere verzekeraar zal dan, gelet op het recente schadegeval onder invloed van drank of drugs, een polis voorstellen die fors duurder is dan de onlangs opgezegde polis", weet de krant.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp