Niets is heerlijker dan een versgebakken appeltaart: recept dat iedereen kan maken

door: WVDS
appeltaart
Afbeelding bron: Pixabay

Het wordt vaak gezegd dat niets zo troostend is als het geurige aroma van een versgebakken appeltaart.

Of u nu een beginner bent in de keuken of een doorgewinterde chef-kok, iedereen kan genieten van het proces en het eindresultaat van het bakken van een overheerlijke appeltaart. In dit artikel geven we jullie graag een eenvoudig, maar smaakvol recept voor een traditionele appeltaart.

Ingrediënten: Voor de taartbodem:

  • 250 gram bloem
  • 170 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 kilo zoetzure appels (bijvoorbeeld Elstar of Goudreinet)
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 ei (geklopt, om de taart mee te bestrijken)

Aan de slag: 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Vet ondertussen een bakvorm in en zet deze apart. Meng voor de taartbodem de bloem, boter, suiker, ei en een snufje zout samen tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in tweeën en leg het even apart.

Schil de appels, verwijder de kernen en snijd ze in dunne plakjes. Meng de appelschijfjes in een kom met de suiker, kaneel en bloem tot alles goed bedekt is. Deze mengeling vormt de vulling van je appeltaart.

Verdeel een deel van het deeg in de bakvorm en druk het goed aan. Verdeel hierover de appelmengeling. Rol het overgebleven deeg uit en maak het op maat als de bovenkant van de taart. Bestrijk de bovenkant vervolgens met het geklopte ei.

Bak de appeltaart gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart na het bakken even afkoelen voor je hem serveert, misschien wel met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor de liefhebbers.

Deze traditionele appeltaart is niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een manier om samen tijd door te brengen, herinneringen te maken en tradities te delen. Smakelijk!

Tags dessert