Eén hap en je begrijpt waarom iedereen deze muffins wil bakken

Nood aan een zoete opkikker? Of gewoon zin om jezelf of iemand anders te verwennen? Deze chocolade muffins zijn het antwoord.
Makkelijk te maken, over-the-top smeuïg en met dat heerlijke aroma dat je keuken omtovert tot een warme chocoladewolk. Perfect voor die leuke paasbrunch dit weekend!
Recept chocolade muffins
Wat heb je nodig?
– 200 g bloem
– 50 g cacaopoeder
– 150 g suiker
– 1 zakje bakpoeder
– 2 eieren
– 100 ml melk
– 100 ml zonnebloemolie
– 1 tl vanille-extract
– 100 g pure chocoladestukjes
Meng de droge ingrediënten in één kom en de natte in een andere. Voeg alles samen tot een luchtig beslag, maar opgelet je hoeft het niet te lang te mixen. Schep in muffinvormpjes, werk af met wat extra chocoladestukjes en bak 20 à 25 minuten op 180°C.
Een tip om je muffins nog extra lekker te maken
Klinkt misschien raar, maar een klein snuifje zout- of fleur de sel in het beslag doen, haalt de chocoladesmaak nog meer naar boven. Of strooi een korreltje bovenop voor die salted chocolate vibe. Laat afkoelen of je kan ze ook warm eten. Geniet ervan!