Maak indruk met dit recept voor een eenvoudige en romige chocolademousse

door: WVDS
chocolade mousse
Afbeelding bron: Pixabay

Zoek je nog een heerlijk dessert dat niet alleen gemakkelijk te maken is, maar ook smelt in je mond? Zoek dan niet verder, want wij hebben het perfecte recept: chocolademousse!

Dit recept bevat slechts enkele ingrediënten, waardoor het niet alleen eenvoudig, maar ook zeer betaalbaar is.

Recept chocolademousse

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout

Hoe bereid je chocolademousse?

  1. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met een beetje water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.
  2. Scheid de eieren in twee verschillende kommen. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg vervolgens geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit glanst.
  3. Meng de eidooiers door de gesmolten chocolade en voeg vervolgens het eiwit toe. Vouw het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel om zoveel mogelijk volume te behouden.
  4. Verdeel de mousse over de mokken of glazen en laat het minimaal twee uur in de koelkast opstijven.
  5. Serveer de chocolademousse gekoeld, eventueel met wat slagroom en extra chocoladekrullen.

Met slechts 4 basis ingrediënten kun je een dessert creëren dat indruk zal maken op je gasten en zeker in de smaak zal vallen!

Deze chocolademousse is niet alleen super eenvoudig om te maken, maar ook ongelooflijk rijk en romig.

Mis deze kans niet om je culinaire vaardigheden te laten zien en dit chocolademousse recept eens uit te proberen. Het is snel, het is eenvoudig en het resultaat is absoluut verrukkelijk.

Tags dessert