Met enkele ingrediënten: Iedereen kan deze traktatie in eigen keuken creëren

door: WVDS
roomsoezen
Afbeelding bron: Pixabay

Het ultieme genot voor zoetekauwen, verrukkelijke roomsoezen, is niet alleen beschikbaar bij je favoriete bakker. Met het juiste recept, een beetje knowhow en geduld, kan iedereen deze delicate en goddelijke traktatie ook in eigen keuken creëren.

Het maken van roomsoesjes hoeft niet moeilijk te zijn. Dit recept zal je stap voor stap begeleiden bij het creëren van de perfecte, luchtige en heerlijke roomsoesjes.

Stap-voor-stap recept voor luchtige roomsoezen

Ze zijn de perfecte traktatie voor elk feest of gewoon als je zin hebt in iets zoets. Geef dit recept zeker een kans en kijk hoe blij je tafelgenoten zullen reageren wanneer je hen dit lekkere dessertje voorzet.

Voor het soezendeeg:
150 ml water
60 gr boter
2 theelepels suiker
Een snufje zout
75 gr bloem
3 eieren

Voor de roomvulling:
200 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker

Stappen voor soezendeeg:
1. Verwarm het water, de boter, suiker en zout in een pannetje op middelhoog vuur, totdat de boter volledig is gesmolten.
2. Neem het mengsel van het vuur, voeg de bloem toe en roer krachtig. Zet het weer op laag vuur en blijf roeren totdat het mengsel een gladde bal vormt.
3. Laat de deegbal een beetje afkoelen, voeg dan één voor één de eieren toe, roer goed na elke toevoeging. Het deeg moet glad en glanzend zijn.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit het deeg in kleine rondjes op de bakplaat.
5. Bak de soesjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Stappen voor roomvulling:
1. Klop de slagroom en de poedersuiker samen tot een stevige massa.
2. Zodra de soesjes afgekoeld zijn, snijd je deze doormidden. Vul elk soesje met de opgeklopte room.

Je heerlijke zelfgemaakte roomsoesjes zijn klaar om geserveerd te worden. Geniet van deze lekkernij bij een kopje koffie of thee, of trakteer je vrienden en familie op deze lekkere traktatie. Eén ding is zeker, iedereen zal dol zijn op deze zelfgemaakte roomsoesjes!

Tags dessert