Zin in comfortfood met zoete aardbeien? Volg dit recept voor een hemelse aardbeienrol

door: WVDS
aardbeienrol
Afbeelding bron: Pixabay

Stel je voor, een zachte, luchtige rol met daarin een hemelse vulling van zoete aardbeien en romige slagroom. De perfecte combinatie van zomerfruit en comfortfood. Dit is wat je kunt verwachten van de overheerlijke aardbeienrol in dit recept.

Heb je ooit al een heerlijke aardbeienrol gemaakt? Als dat niet het geval is, zal dit recept je door het eenvoudige proces leiden om een smakelijke aardbeienrol te creëren. 

Recept voor een heerlijke aardbeienrol

Ingrediënten voor de cake:
4 eieren - 100 gram suiker - 100 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 1 theelepel vanille-extract

Ingrediënten voor de vulling:
250 gram verse aardbeien - 100 gram suiker - 200 ml slagroom - 50 gram poedersuiker

Stappen:
1. Begin met verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier.
2. Neem een grote kom en klop de eieren goed door elkaar. Voeg suiker en vanille-extract toe en blijf kloppen tot het mengsel licht en luchtig is.
3. Combineer in een aparte kom de bloem en het bakpoeder. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het eiermengsel en roer tot een glad beslag ontstaat.
4. Giet het beslag op de bakplaat en verspreid het gelijkmatig. Gebak voor ongeveer 10 tot 12 minuten, of tot de cake terugveert als je er lichtjes op drukt.
5. Terwijl de cake aan het bakken is, bereid je de aardbeienvulling. Hak de aardbeien fijn en combineer ze in een kom met suiker. Laat staan om te macereren.
6. Klop de slagroom en poedersuiker samen op tot ze stijve pieken vormen.
7. Zodra de cake klaar is, draai je deze om op een schoon, licht bevochtigd theedoek. Rol de cake op met de handdoek en laat hem afkoelen.
8. Wanneer de cake is afgekoeld, rol je deze uit en verspreid je de slagroom gelijkmatig over de cake. Voeg vervolgens de aardbeien toe.
9. Rol de cake weer op en laat hem minstens een uur in de koelkast rusten voor het serveren.

De aardbeienrol is een prachtig, heerlijk dessert dat zeker indruk zal maken op je gasten. Geniet van deze zoete traktatie!

Tags fruit dessert