Zin in iets zoets en hartverwarmend? Maak dit iconisch Belgisch tussendoortje!

door: WVDS
suikerwafel, recept, eten
Afbeelding bron: Pixabay

Zin in iets zoets en hartverwarmend? Wil je graag een authentiek Belgisch dessert bereiden? Zoek niet verder, hier vindt u het recept voor suikerwafels, ook bekend als Luikse wafels.

Suikerwafels zijn een iconisch Belgisch dessert, beroemd om hun knapperige textuur en gesuikerde zoetheid. Ze zijn verrassend makkelijk zelf thuis te maken. Laten we aan de slag gaan!

Recept voor heerlijke zoete suikerwafels

Ingrediënten:

- 500 gram bloem

- 25 gram verse gist

- 1/3 kopje warm water

- 3 eieren

- 1 eetlepel vanillearoma

- 200 gram boter, verzacht

- 1/2 theelepel zout

- 200 gram parelsuiker

Stap-voor-stap Instructies:

1. Meng in een grote kom de bloem en de gist. Voeg het warme water toe en meng goed.

2. Voeg de eieren, het vanillearoma en het zout toe. Meng tot een soepel deeg.

3. Voeg de boter geleidelijk toe, terwijl je blijft kneden.

4. Eenmaal volledig gemengd, dek de kom af en laat het deeg zo'n 30 minuten op een warme plek rijzen.

5. Na het rijzen, voeg de parelsuiker toe en meng zodat de suikerkorrels goed door het deeg verdeeld zijn.

6. Verhit je wafelijzer en vet het licht in. Verdeel een deel van het deeg over het midden van het wafelijzer en bak elke wafel gedurende 2-3 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Laat de wafels even afkoelen en smullen maar!

Dit recept voor suikerwafels is een klassieker en zorgt voor een heerlijke traktatie bij de koffie of als dessert. Terwijl je geniet, vergeet niet dat suikerwafels ook heerlijk zijn bij het ontbijt, vooral wanneer ze geserveerd worden met wat verse vruchten en slagroom. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wafels zijn altijd een goed idee! Dus waar wacht je nog op?