"Daarom moet rijbewijs met punten er dringend komen"

door: STS
Rijbewijs
Afbeelding bron: Photonews

Het vreselijke ongeval waarbij een heel gezin werd doodgereden door een dronken bestuurder zindert nog na. Vias pleit voor een rijbewijs met punten.

Het ongeval deed zich zaterdagnacht voor op de E403 voor, ter hoogte van Ruddervoorde. Een wagen met daarin een jong koppel en hun 8-jarige dochtertje werd er langs achteren aangereden door een dronken bestuurder die veel te hard reed.

Het hele gezin kwam bij de klap om het leven. De dronken bestuurder ligt in het ziekenhuis met een hersenschudding en een klaplong. Hij werd eerder al eens betrapt op dronken rijden.

Voor verkeersinstituut Vias is het ongeval een goed voorbeeld van waarom een rijbewijs met punten ingevoerd zou moeten worden. "Je moet altijd zo snel mogelijk proberen in te grijpen in het criminele track record van sommige bestuurders. Je moet kijken naar wat die mensen nog op hun kerfstok hebben", klonk het op Radio 1.

"Rijbewijs met punten goed systeem om alle overtredingen in kaart te brengen"

"En dat kan je eigenlijk alleen maar goed inschatten als je een adequaat systeem hebt om alle mogelijke overtredingen goed in kaart te brengen."

"Zo'n systeem is een rijbewijs met punten. Daarmee kan je sneller mensen identificeren die verschillende zaken verkeerd doen in het verkeer. En daar kan je dan een gepaste straf voor gaan geven."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp