Pech voor klanten van Argenta en BNP Paribas Fortis: Dit is er aan de hand

door: STS
BNP Paribas Fortis - Argenta
Afbeelding bron: Photonews

Veel banken hebben de jongste tijd hun rente op termijnrekeningen verhoogd. Waarom doen Argenta en BNP Paribas Fortis hier niet aan mee?

Banken als Belfius, KBC, ING Bank en andere hebben de jongste tijd hun rente op termijnrekeningen verhoogd, om spaarders te overtuigen om hun geld en opbrengst van de staatsbon naar hen te brengen.

De klanten van Argenta en BNP Paribas Fortis blijven echter op hun honger zitten. "Argenta gaat niet zover als de grootbanken en biedt een rendement van 3%. BNP Paribas Fortis doet helemaal niet mee aan de race om de spaarder, zij zeggen al competitieve tarieven te hebben", viel te horen op VTM.

"Argenta was vorig jaar een koploper om hetzelfde rendement te geven als de staatsbon. Dus bij Argenta is er geen geld weggevloeid, het is gebleven", zei financieel expert Paul D'Hoore.

"En dus hoeven ze vandaag ook geen inspanning te leveren om geld terug te winnen. Ze moeten het behouden, en ze denken blijkbaar dat ze met de huidige voorwaarden het gaan behouden. En daarom doen ze niet mee aan het opbod dat nu bezig is."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp