Expert waarschuwt spaarders: "Niet mee wachten, want het zal plots gedaan zijn"

door: STS
Spaarvarken - geld
Afbeelding bron: Shutterstock/Tiko Aramyan

Hoe snel moet je beslissen wat je doet met het geld dat je nu terugkrijgt als je vorig jaar intekende op de staatsbon? Die vraag werd voorgelegd aan financieel expert Paul D'Hoore.

"Voor de nieuwe staatsbon hoef je je niet te haasten", zei D'Hoore op VTM. "Je hebt tijd tot eind volgende week." Het gaat om vrijdag 13 september 2024. Of donderdag 12 september als je via de Dienst van de Grootboeken erop intekent.

"Voor de termijnrekeningen zou ik toch niet wachten", raadt D'Hoore aan. "Want wat zien we? De banken zijn tegen elkaar aan het opbieden. Er zijn banken zoals Belfius, die zeggen: we doen het eigenlijk tegen onze zin, maar de concurrenten doen het en we moeten mee. We moeten dat geld terughalen dat we aan de staatsbon verloren hebben."

"Wees er maar zeker van dat als dat geld massaal teruggaat naar de bank, en ze aan 5, 6, 7, 8 miljard euro nieuw geld komen, dat er dan snel één bank zal zeggen: we hebben genoeg, ons aanbod geldt niet meer."

"En dan zullen alle andere banken snel volgen. Dus wacht geen week om daar gebruik van te maken. Het zal plots gedaan zijn", waarschuwt D'Hoore.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp