Deze banken gaan ver in strijd om uw spaargeld: hogere rentes en tijdelijke bonus

door: MRO
spaargeld intrest termijnrekening spaarrekening
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Begin september komt meer dan 20 miljard euro vrij die vorig jaar werd belegd in de staatsbon. Banken voeren nu strijd om klanten terug te winnen en dat heeft een impact op de rentetarieven van onder meer termijnrekeningen.

Banken stellen momenteel alles in het werk om een deel van de vele miljarden die in de staatsbon werden belegd aan te trekken. Klanten kunnen daarom nu rekenen op interessante intresten op termijnrekeningen.

Zo zal Santander Consumer Bank de rente verhogen op de Vision Fix-termijnrekening op 1 jaar. Het gaat om een verhoging van 3% naar 3,20% vanaf 27 augustus. Op deze intrest moet nog wel 30% roerende voorheffing worden betaald.

MeDirect pakt intussen uit met een bijzonder interessante actie waarbij het klanten een bonus van maar liefst 0,50% biedt als ze intekenen op de nieuwe staatsbon. 

"Schrijf in op de nieuwe staatsbons tussen 5 en 13 september en ontvang 0,50% bonus op het bedrag dat u belegt. Deze bonus wordt ten vroegste op 15 oktober 2024 op uw MeDirect-zichtrekening gestort", luidt het bij MeDirect.

ING bank liet klanten preregistreren voor 25 augustus. Wie dit deed, geniet van een bonus bij de opening van een ING Termijnrekening op 6 maanden of 1 jaar tijdens de promotieperiode.