Spaarders zullen lachen: "Banken kunnen niet anders, ze moeten zichzelf nu pijn doen"

door: STS
KBC
Afbeelding bron: Photonews

De strijd om de spaarder gaat voort. Na ING Bank, Deutsche Bank en Belfius biedt nu ook KBC een hoge brutorente aan op een termijnrekening.

ING en Belfius bieden 3,80% brutorente aan op een termijnrekening met een looptijd van een jaar. Bij Deutsche Bank wordt deze brutorente gegeven op een termijnrekening van zes maanden.

Een brutorente van 3,80% is goed voor een nettorente van 2,66%. KBC gaat nu nog een stapje verder en geeft een brutorente van 4% op een termijnrekening met een looptijd van zes maanden.

Het gaat wel om "vers geld", dus geld dat nog niet op je rekening staat. De bedoeling van de banken is dat mensen het geld en de intrest die ze terugkrijgen van de staatsbon naar hen brengen.

"Het is ING Bank dat de lat hoog gelegd heeft. En ING heeft daar publicitair heel veel mee gescoord en gaat waarschijnlijk ook veel opbrengsten halen", zei financieel expert Paul D'Hoore op VTM.

"Banken moeten zichzelf nu pijn doen"

"Die andere banken waren dat helemaal niet van plan, maar in deze omstandigheden kunnen ze niet anders. Dus inderdaad: ze moeten zichzelf pijn doen om mee te kunnen in deze wedstrijd."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp