BNP Paribas Fortis kondigt belangrijk nieuws aan voor klanten

door: STS
BNP Paribas Fortis
Afbeelding bron: Photonews

Bij BNP Paribas Fortis worden er een aantal nieuwe kasbons gelanceerd. Deze hebben verschillende looptijden en geven telkens hetzelfde rendement.

Vandaag, woensdag, krijgen de spaarders die vorig jaar intekenden op de staatsbon hun geld terug, met de intrest erbij. Terwijl de andere banken de jongste weken hoge rendementen op termijnrekeningen aanboden om spaarders te overtuigen om het vrijgekomen geld bij hen te zetten, hield BNP Paribas Fortis zich afzijdig.

Maar nu lanceert de grootste bank van België nieuwe kasbons. Deze hebben een looptijd van één, twee en drie jaar. Het rendement voor de spaarder is in alle drie de gevallen 3,10% bruto, of 2,17% netto. Intekenen kan vanaf 17 september.

"Om de klanten die begin augustus op de kasbons van 2,90 procent intekenden niet te benadelen, wordt de vergoeding van hun belegging ook opgetrokken tot 3,10 procent", weet Spaargids.

Hoe werkt een kasbon?

"Als u intekent op een kasbon leent u geld aan de bank", zegt BNP Paribas Fortis. "In ruil daarvoor verbindt de bank zich ertoe om u, gedurende de looptijd van de kasbon, een jaarlijkse coupon uit te betalen en u uw kapitaal terug te betalen op de eindvervaldag."