BNP Paribas Fortis heeft aantrekkelijke optie voor spaarders: Zoveel rente brengt het op

door: STS
BNP Paribas Fortis
Afbeelding bron: Photonews

BNP Paribas Fortis speelt in op het feit dat er veel geld van mensen gaat vrijkomen wanneer de uiterst succesvolle staatsbon van de overheid afloopt. Daarom lanceert de bank verschillende kasbons.

"Als u intekent op een kasbon leent u geld aan de bank", legt BNP Paribas Fortis uit. "In ruil daarvoor verbindt de bank zich ertoe om u, gedurende de looptijd van de kasbon, een jaarlijkse coupon uit te betalen en u uw kapitaal terug te betalen op de eindvervaldag."

De bank biedt drie verschillende kasbons aan: een kasbon op één jaar, een kasbon op twee jaar en een kasbon met een looptijd van vijf jaar.

Die op één en twee jaar brengen een brutorente van 3,10% op, de kasbon op vijf jaar brengt een brutorente van 2,65% op.

"Bij de eerste twee blijft er na afhouding van de roerende voorheffing nog 2,17% nettorente over voor de spaarder", weet Spaargids. "De bon op vijf jaar heeft een nettorente van 1,855%."

Is beleggen in kasbons veilig?

"In geval van faillissement of dreigend faillissement van de bank is een belegging in kasbons gewaarborgd door het Garantiefonds voor een maximumbedrag van 100.000 euro per persoon", geeft BNP Paribas Fortis nog mee.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp