Bram Verbruggen heeft geen leuk nieuws: "Dat is echt wel veel neerslag"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

De herfst doet deze week zijn intrede, dat staat vast. Weerman Bram Verbruggen voorspelt een aantal kletsnatte dagen.

Dinsdag kregen we bewolkt weer, met buien. "De meeste buien zijn voor het zuiden van het land, maar ook in Vlaanderen kan er hier en daar een bui vallen. Het blijft nog wel vaak droog", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

Het werd 17 à 18 graden. Vannacht komen de minima uit op 12 à 13 graden. "Het wordt opnieuw volledig droog, met tegen de ochtend opnieuw buien in het westen van het land."

Woensdag wordt het iets frisser: 15 à 16 graden. "We gaan vanaf woensdag toch echt wel te maken krijgen met de herfst, vrees ik. We krijgen vaak bewolkt weer, met geregeld buien van west naar oost. Tegen de avond wordt het opnieuw droger."

Onweer op komst

"Maar in de nacht van woensdag op donderdag verwachten we veel regen. Tien liter water per vierkante meter op heel veel plaatsen, lokaal nog wat meer. Donderdag start droog, maar dan volgen er fikse buien, met onweer."

"Tussen vandaag en vrijdag kan er in Vlaanderen 50 tot 70 liter water per vierkante meter vallen, wat echt wel veel is. In het zuiden van het land kan het gaan tot honderd liter water per vierkante meter. Dat is veel meer dan wat er normaal gezien op een maand tijd valt."