De schrik zit er stevig in: Eli Iserbyt moet wat kwijt over Thibau Nys

door: JDH
eli iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt is momenteel een van de beste Belgische veldrijders van dit moment. Toch is hij ook op zijn hoede voor al het jonge talent dat hem het vuur aan de schenen gaat leggen. 

In januari pakte Iserbyt zijn eerste Belgische titel veldrijden. Voor hem een verlossing, want hij kende al bijzonder veel tegenslag op het BK. De komende jaren zal de concurrentie alleen maar groter worden voor Iserbyt. 

"Het is nu ook een seizoen waarin de jonge generatie eraan komt met Thibau Nys, Pim Ronhaar, Joran Wyseure, Niels Vandeputte, noem ze maar op. Het is fout om te denken: 'Ik rijd al vijf jaar goed, dat zal volgend seizoen ook wel zo zijn'", zei Iserbyt bij Vive le vélo. 

Hij vreest een sterke Thibau Nys volgend seizoen in de cross. "Er is momenteel iemand die toch wel erg straf aan het rijden is op de weg en er waarschijnlijk ook wel vanaf het begin van het crosseizoen zal staan", doelde Iserbyt op Nys. 

Ook Tom Boonen is onder de indruk van de prestaties van Thibau Nys, met onder meer ritwinst in Zwitserland en eindwinst in Hongarije. "Echt een heel straffe coureur."