Ploeg van Eli Iserbyt wijst met de vinger naar Ryan Kamp na incident in Beringen

door: JDH
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt werd zaterdag gediskwalificeerd na een stamp op het achterwiel van de Nederlander Ryan Kamp. Bij het team van Iserbyt wijzen ze echter ook naar de Nederlander zelf. 

 

Eli Iserbyt werd door de UCI-jury uit de koers genomen na zijn stamp op het wiel op van Ryan Kamp en kreeg ook een boete van 100 Zwitserse frank. De Belgische kampioen sloeg wel meteen mea culpa en gaf zijn fout toe. 

Bij Pauwels Sauzen-Bingoal geven ze toe dat Iserbyt fout was. "Eli doet iets wat hij niet moet doen", zegt ploegbaas Jurgen Mettepenningen bij HLN. Zij vinden ook dat ook Ryan Kamp schuld treft. 

Want volgens Mettepenningen zei Kamp “woorden die ongepast zijn, die persoonlijk zijn, en die niet horen in sport op topniveau" tegen Iserbyt. De Belgische kampioen mag dan ook niet alleen geviseerd worden voor Mettepenningen. 

Het was een reactie op een actie van Kamp. Net voor de bocht kreeg Iserbyt al een duw, in de bocht werd hij naar de zijkant gedreven en kreeg dan ook nog een duw. En het was ook niet de eerste keer dat er een incident was met Kamp. 

"Wij stellen ook vast dat het niet de eerste keer is dat er iets gebeurt met onze ploeg. We betreuren dat." In februari was er ook al een incident tussen Kamp en Vanthourenhout, een andere renner van Pauwels Sauzen-Bingoal.