Hondje vecht voor zijn leven na aanval door wolf in losloopweide

door: BVDO
Wolf
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

In het Nederlandse Harderwijk is een hond aangevallen door een wolf. Dat gebeurde in een specifiek losloopgebied voor honden.

De feiten vonden zaterdag rond 11.30 uur plaats in een bos specifiek ingericht om honden los te laten lopen. Haar hond Bruno werd aangevallen door wat een wolf leek te zijn.

De wolf nam de kruising tussen een teckel en een jack russell terriër in zijn bek en rende ermee weg. Toen de vrouw begon te roepen liet hij los.

Ze nam haar hond in de armen, maar de wolf kwam teruggelopen. De vrouw spoedde zich naar een dierenarts. Daar werden zware verwondingen vastgesteld.

“Dit is typisch roofdiergedrag”, vertelt de dierenarts aan de dierenambulance. “Als het een hond was geweest, zou hij een andere plek hebben gekozen zoals een pootje en één keer hard hebben doorgebeten.”

Het slachtoffer verblijft momenteel op de intensive care van de spoedkliniek in Utrecht waar hij zaterdagavond geopereerd werd.

Er zijn beelden opgedoken van de vermoedelijke aanvaller en die bevestigen wel degelijk dat het om een wolf gaat. DNA-onderzoek van de beten moet 100 procent zekerheid brengen.