Hond bijt meisje bijna dood: "Eigenaars moeten stoppen met denken 'het zal mij niet overkomen'"

door: STS
ziekenwagen
Afbeelding bron: pexels

Een kind is het slachtoffer geworden van een bijtincident met een hond. Het dier takelde het meisje lelijk toe.

Het 10-jarige kind uit het Engelse Doncaster bevond zich maandagvoormiddag in een tuin die grenst aan de plek waar de hond, een XL Bully, gehouden werd. Het is niet duidelijk hoe het dier tot bij haar kon komen. Het kwam tot een aanval, waarbij het meisje in de nek gebeten werd en de hond haar hoofd agressief heen en weer schudde.

Het slachtoffer raakte gewond en werd bloedend naar het ziekenhuis overgebracht. Haar verwondingen zijn echter niet levensbedreigend.

Een 37-jarige vrouw werd gearresteerd op verdenking van het bezitten van een verboden hondensoort, het toestaan dat de hond gevaarlijk onhandelbaar was en kinderverwaarlozing. Ook twee tieners van 13 en 15 jaar werden gearresteerd voor de eerste twee feiten. De hond werd in beslag genomen door de politie.

"Hondeneigenaars moeten hun verantwoordelijkheid nemen"

"Dit incident had een tragische afloop kunnen hebben en had tot een dodelijk slachtoffer kunnen leiden", vertelde de politie aan The Sun.

"We blijven er bij mensen op aandringen om te stoppen met denken 'het zal mij niet overkomen'. Hondeneigenaars moeten hun verantwoordelijkheid nemen, hun hond en zijn gedrag begrijpen en iedereen veilig houden."