Wolf valt aan: Kind gebeten en gewond: "Hij kwam langs achteren"

door: STS
Wolf
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er heeft zich een bijtincident voorgedaan met een wolf. Daarbij is een kind gewond geraakt.

Het incident deed zich op dinsdag 16 juli voor in Den Treek, een natuurgebied bij het Nederlandse Leusden. Vrijland Amersfoort, een buiten-bso die ook in de zomer kinderen opvangt, bevond er zich met begeleiders en kinderen.

Een van de kinderen werd plots gebeten door een wolf. "We kunnen bevestigen dat de fysieke confrontatie een bijtincident door een wolf betrof. Het is door experts bevestigd dat het werkelijk een wolf is geweest", schrijft Vrijland Amersfoort in een verklaring.

"De medewerker die tijdens de gebeurtenis direct naast het meisje stond, heeft verklaard dat ze de wolf in de zij van het kind heeft zien bijten. Dit wordt bevestigd door de ouders van het kind."

Wolf kwam langs achteren

Het slachtoffer hield lichte verwondingen over aan de beet. "Het was een zeer korte beet in de zij van het meisje. De wolf heeft niet doorgebeten en liet het meisje direct los, waarna zij viel. Het fysieke letsel beperkt zich tot lichte verwondingen."

"Het meisje is geschrokken maar maakt het goed. Omdat de wolf van achteren kwam, heeft ze de wolf niet zien aankomen en heeft ze geen beeld bij de wolf."