Dierenvoeding uit verkoop gehaald wegens pesticide: "Voeder hen dit niet"

door: STS
Gevaar
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er wordt dierenvoeding uit de verkoop gehaald en teruggeroepen van bij de klanten. Die krijgen de raad om dit product niet langer te voederen aan hun dieren.

"Voeders Depre N.V. haalt het product 'legmeel fase 2 MR ZKG volledig diervoeder voor leghennen' uit de verkoop wegens te hoog gehalte aan residu van het gewasbeschermingsmiddel chloorpyrifos", laat het FAVV weten.

"Het bedrijf vraagt haar klanten om dit product niet verder aan de legkippen te voederen en het terug te brengen naar het verkooppunt (Meensesteenweg 517, 8800 Roeselare)."

Opgepast met eieren en vlees

Het FAVV geeft ook belangrijke raad in verband met de eieren en het vlees van kippen die dit voeder gekregen hebben. "Uit onze risicoanalyse concluderen we dat er een risico is op overdracht naar de dierlijke producten."

"Consumeer eieren met een legdatum tot en met 8 dagen na de laatste dag van consumptie van het betrokken diervoeder niet. Consumeer vlees van slachtdatum tot en met 5 dagen na de laatste dag van consumptie van het betrokken diervoeder niet."

Het betrokken product draagt lotnummer 30422803052024 en vervaldatum 31/08/2024. Het werd van 07/05/2024 tot 04/07/2024 verkocht.