Man snijdt aangereden ree de keel over en wordt nu dierenmoordenaar genoemd: "Alles wat ik deed, was wettelijk"

door: STS
Ree
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Op sociale media is heel wat heisa ontstaan over een aangereden ree. Een man sneed het dier de keel over en wordt nu een dierenmoordenaar genoemd. De man zegt echter dat hij het dier slechts uit z'n lijden verlost heeft.

Het incident speelde zich af in West-Vlaanderen. "Rond 11.00 uur reed ik op de weg Reningelst-Loker. Daar stond er een dame aan de kant. Ik stopte ter plaatse en zag een dier op de rijbaan", schreef een getuige op Facebook.

"Zelf had ik dat goed bekeken, ik zag op het eerste zicht een gebroken pootje en een snee in de lip. Er werd hulp opgebeld, die kennis zou hebben over hertjes. De man kwam ter plaatse en stapte uit zijn wagen met een mes in de hand."

"Hij stapte op het dier af en zei: 'Het zal toch niks meer zijn met dat dier' en sneed het de keel over. Ik vroeg hem of hij dit wel mocht doen, waarop hij antwoordde: 'Ik mag alles!' Het is een dierenmoordenaar."

"Ten dode opgeschreven"

De 76-jarige Noel, die edelherten houdt in de buurt, ontkent een "dierenmoordenaar" te zijn. "Ik heb dat beestje uit z’n lijden verlost", vertelde hij aan de Krant van West-Vlaanderen.

"Alles wat ik deed, was wettelijk toegelaten. Het dier was zwaar gekwetst, want het kon niet meer weg. Zelfs met een gebroken pootje zou zo’n wild dier nog weglopen. Ik zag meteen dat hij ten dode opgeschreven was en dan is het ieders plicht om het lijden zo snel mogelijk te stoppen."