Waarschuwing voor deze autobanden: "Vermijd ze voor je veiligheid"

door: STS
Banden
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er zijn enkele banden van verschillende merken die je best niet onder je wagen laat leggen. Dat zegt consumentenorganisatie Testaankoop.

Uit onderzoek van Testaankoop blijkt dat tien van de zestien geteste vierseizoensbanden slecht scoren. De top vijf van vierseizoensbanden die volgens de consumentenorganistatie "te vermijden zijn voor je eigen veiligheid" staat hieronder.

Op nummer vijf staat de Semperit all-season grip. Deze band kreeg een score van 38 op 100. Op de vierde plaats vinden we de Uniroyal Allseasonexpert 2, met een score van 36 op 100.

Op de derde plaats staan Yokohama Bluearth-4S banden, met een score van 33 op 100. Op plek twee staat de Kenda Kenetica 4S, met een score van 20 op 100. En op de eerste plaats, met slechts een score van 12 op 100, staan de Infinity Ecofour vierseizoensbanden.

Goodyear en Michelin

"Enkel bij bekende merken als Goodyear en Michelin vind je vierseizoensbanden van redelijke kwaliteit", vertelde Laura Clays, woordvoerder van Testaankoop, aan Het Nieuwsblad.

"Minder bekende of onbekende merken scoren opvallend slechter, zowel qua rijveiligheid - denk dan aan remafstand - als milieuprestaties."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp