Testaankoop doet schokkende ontdekking over deze banden: Duurder en minder veilig

door: STS
Autobanden - winterbanden - bandenpech
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Testaankoop heeft een bepaald type banden onderzocht en kwam tot een schokkende conclusie. Uit hun tests bleek dat het merendeel van de vierseizoensbanden zeer slecht scoort.

"In de zomer heb je zomerbanden die goed werken qua grip, bij droog en warm weer. En de vierseizoensbanden doen dat ook wel, maar niet zo goed", vertelde Laura Clays van Testaankoop op VTM.

"Want zij moeten ook in de winter, bij nat weer, een goede grip kunnen hebben. Maar dan zijn de winterbanden natuurlijk ook veel beter gemaakt om bij nat weer goede grip te hebben."

"Dus eigenlijk werken de vierseizoensbanden in geen van beide omstandigheden echt goed, en verslijten ze dus ook een pak sneller."

"Die banden moeten je veilig op de weg houden, en die vierseizoensbanden doen dat duidelijk minder goed in de zomer dan zomerbanden en minder goed in de winter dan winterbanden. Vandaar dat we zeggen: kies toch liever voor die wissel tussen zomer- en winterbanden."

Zijn vierseizoensbanden goedkoper of duurder dan zomer- en winterbanden?

Testaankoop berekende dat je voor een afstand van 120.000 kilometer één set zomerbanden en één set winterbanden nodig hebt. Dat kost gemiddeld 840 euro. Wil je even lang rijden met vierseizoensbanden, heb je minstens drie sets nodig, en dat kost je zo'n 960 euro.