Testaankoop wil einde maken aan deze extra kost wanneer je het vliegtuig neemt: “In strijd met Europese regelgeving”

door: PMN
vliegtuig passagiers
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Testaankoop gaat de strijd aan met de luchtvaartsector. Er is iets waar ze een einde aan willen maken. Volgens hen is het in strijd met de Europese regelgeving.

Testaankoop wil een einde maken aan de extra toeslag die luchtvaartmaatschappijen aanrekenen voor het meenemen van handbagage. Het diende bij de Economische Inspectie in tegen Ryanair, Vueling, Wizz Air en EasyJet.

Het bouwverlof is eindelijk begonnen. Voor heel wat mensen het moment om op reis te vertrekken. Er zijn ook heel wat landgenoten die met het vliegtuig op reis gaan. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kan je al eens voor een onaangename verrassing komen te staan. Zij rekenen extra toeslag aan voor het meenemen van handbagage in het vliegtuig.

Om naast een kleine tas ook een extra stuk handbagage te mogen meenemen op het vliegtuig te nemen betalen passagiers er tussen de 6 en 75 euro. Bij Ryanair bijvoorbeeld rekent men die kost al aan sinds 2018.

Testaankoop hekelt die toeslag voor extra handbagage. Het maakt dat passagiers een vals beeld krijgen. “Consumenten zien de echte prijs pas aan het einde van het proces, wanneer ze bijna klaar zijn met het boeken van hun tickets. Hierdoor kunnen ze de verschillende aanbiedingen op de markt niet goed vergelijken”, citeert Het Laatste Nieuws Lisa Mailleux, woordvoerster van Testaankoop.