"Veel bestuurders zijn hier niet mee in orde": Politie doet opmerkelijke vaststelling

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het is de politie opgevallen dat er bij controles die in eerste instantie gericht waren tegen dronken rijden, er veel bestuurders in fout bleken te zijn wat betreft hun boorddocumenten. Er zal ook in de toekomst op gecontroleerd blijven worden, klinkt het.

Agenten van politiezone VLAS hielden vorige vrijdag en vorige zondag alcoholcontroles in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. "1.384 bestuurders legden een alcoholtest af."

"Veertien bestuurders hadden te veel gedronken. Twaalf van hen moesten hun rijbewijs drie uur inleveren, twee bestuurders zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden voor 15 dagen."

"Twee autobestuurders waren hun smartphone aan het gebruiken tijdens het rijden, hun rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken."

Verzekeringsbewijs en rijbewijs

"Dertien bestuurders konden geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen, zij moeten dit zo gauw mogelijk bij de politiediensten komen voorleggen."

"Vier bestuurders konden niet meteen hun rijbewijs tonen, ook zij zullen dit zo snel mogelijk moeten komen voorleggen. Twee bestuurders reden met de auto zonder dat ze over een rijbewijs beschikken."

Politie trekt conclusies en waarschuwt

De politie trekt enkele conclusies uit de controles. "Het feit dat nog slechts een klein percentage van de autobestuurders met te veel alcohol op achter het stuur kruipt, is uiteraard heel positief."

"Daarnaast rijden er wel heel wat bestuurders rond die niet in orde zijn met hun boorddocumenten of zich bezondigen aan andere verkeersinbreuken, ook fietsers, e-steppers en bromfietsers. Dit kwam ook al naar voor tijdens eerdere overlastcontroles in het verkeer. Deze acties worden dus zeker herhaald."