Opvangcentrum kan ogen niet geloven: 55 verwaarloosde dieren gered uit vreselijke omstandigheden

door: STS
Verwaarloosd dier
Afbeelding bron: Facebook Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder

Tientallen verwaarloosde dieren die in erbarmelijke omstandigheden moesten leven, zijn weggehaald bij hun eigenaars. Ze worden opgevangen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zegt maar liefst 55 verwaarloosde dieren te hebben geëvacueerd in Peer, op verzoek van de politie.

"De lokale politie verzocht ons begin vorige week om een hele bende verwaarloosde dieren te evacueren. Tijdens de zomerse temperaturen van meer dan 30 graden werden 11 geiten, 5 (ongeschoren) schapen, hoenders, hamsters, enzovoorts overgebracht naar het opvangcentrum", klinkt het in een bericht op Facebook.

Geen drinken bij extreme hitte

"Het waren enorm veel dieren, de eigenaars waren niet meer in staat om nog goed voor hen te zorgen", vertelde Melissa Grootjans aan de openbare omroep.

"Zo zat de pony samen met 11 geiten en 5 schapen in één stal. Via een poortje hadden ze wel wat buitenlucht, maar het was die dag 34 graden. Het was extreem warm in de stal. De dieren hadden wel wat eten, maar geen drinkwater."

Verwaarloosd everzwijntje

"Eerder deze maand nam de politie van zone CARMA nog een verwaarloosd everzwijntje in beslag in Genk. Ook dat everzwijntje werd door ons afgehaald en gehuisvest."