Schandalig: Zo trof de politie deze arme hond aan

door: STS
Verwaarloosde hond
Afbeelding bron: Facebook.com/dierenbeschermingmechelen

De politie heeft een verwaarloosde hond moeten redden. Een alerte burger had hen verwittigd over de situatie van het dier.

"Dank aan de wakkere burger die niet heeft geaarzeld om ons deze ernstige vorm van dierenverwaarlozing te melden", schrijft de politie van Leuven op X. "De arme hond werd uit haar erbarmelijke omstandigheden bevrijd en naar de dierenkliniek gebracht voor de eerste zorgen. De hond verblijft nu in het dierenasiel van Mechelen."

"Een treurige dag bij ons in het asiel", schrijft Dierenbescherming Mechelen op Facebook. "We zijn met z'n allen gechoqueerd. Hier hebben we geen woorden voor."

"De politie van Leuven en Dierenwelzijn vroegen ons een hond op te vangen die er niet goed aan toe is: een 8-jarige American Stafford teef van amper 11 kg. Dat is minder dan de helft van wat ze zou moeten wegen. Ze kan nauwelijks nog op haar poten staan. En dit in erbarmelijke omstandigheden."

"Laat dit voorbeeld mensen wakker schudden over het feit dat dit absoluut niet kan in onze samenleving. Wij nemen nu de nodige zorgen voor deze lieve schat op ons. Vanaf vandaag is er uitzicht op een mooiere toekomst voor haar."