Lief hondje bijt stuk uit gezicht van vrouw en eet het op: "Heeft mijn leven verpest"

door: STS
Slachtoffer
Afbeelding bron: Gofundme.com/f/helly-kelly-whiles-shes-off-work-due-to-dog-attac

Een vrouw is lelijk toegetakeld geworden door een "heel lieve" hond. Die beet een stuk uit haar gezicht.

De 45-jarige Kelly uit Swansea (Wales) werd gebeten door de hond van een vriendin. Die beet een stuk uit haar gezicht en at het vervolgens op. De aanval kwam als een verrassing, want de hond was een teckel, die zich lief gedroeg.

"De hond was heel lief en vertoonde helemaal geen tekenen van een agressieve hond te zijn. Hij lag op zijn rug om op zijn buik geaaid te worden en legde zijn kop enkele keren op mijn schoot", vertelde Kelly aan The Mirror.

Maar later op de avond veranderde het gedrag van de hond plots en beet hij de vrouw. "Hij blafte of gromde niet, hij viel gewoon aan en beet me in mijn gezicht. Toen begon hij zijn kop heen en weer te schudden. Ik kon zijn tanden diep in mijn wang voelen. Hij rukte een stuk los en at het op."

Daarna beet de hond het hevig bloedende slachtoffer nog eens, dit keer in haar arm. In het ziekenhuis moest de vrouw plastische chirurgie ondergaan, waarbij een stuk huid vanuit haar nek werd getransplanteerd naar haar gezicht.

Litteken verbergen met make-up

De vrouw houdt een litteken en een trauma over aan de aanval, die vorige maand plaatsvond. "Ik lig in bed te wenen omdat ik zijn tanden in mij voel. Ik blijf achter met een afschuwelijk litteken in mijn gezicht. Het heeft mijn leven verpest, want het zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik moet nu camouflage make-up kopen voor mensen met gezichtsverminkingen."

De politie nam de teckel na de aanval, die vorige maand plaatsvond, mee. Het dier werd later ingeslapen. De hond bleek al twee keer eerder iemand te hebben aangevallen. Het slachtoffer eist een schadevergoeding.

Volg Redactie24 nu op Instagram