Tragisch: Man probeert zijn hondje te redden, maar komt zelf om het leven: "Ze waren altijd samen"

door: STS
Hond - uitlaten
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een man die zijn hond aan het uitlaten was is daarbij omgekomen. Hij probeerde zijn huisdier te redden uit een gevaarlijke situatie, maar moest dat met zijn leven bekopen.

De 64-jarige Thomas Aldwinckle was rond het middaguur gaan wandelen met zijn springerspaniël Mac. Hij liep in het Engelse Devon een stukje over het South West Coast Path, een langeafstandswandelpad. Maar toen hij erg lang wegbleef, werd zijn vrouw ongerust en belde ze de politie.

Rond 20.30 's avonds kon een politiehelikopter het levenloze lichaam van de man lokaliseren, onderaan een klif. Zijn geliefde hond Mac werd gestrand aangetroffen op een richel boven de plek waar het lichaam van de man werd ontdekt.

Echtgenote Rosemary is ervan overtuigd dat haar man die noodlottige dag uitgleed en te pletter stortte toen hij hun hond probeerde te redden. "Mac heeft zijn eigen willetje, hij luistert niet. Hij heeft waarschijnlijk een geur gevolgd en is over de richel gegaan", vertelde ze aan de Daily Mail. "Die twee waren altijd samen. Tom zal niet aan zichzelf hebben gedacht."

Een lijkschouwing wees uit dat het om een spijtig ongeval ging. De man had wel alcohol gedronken, hetgeen mogelijk een invloed had op zijn beslissingsvermogen.

Volg Redactie24 nu op Instagram