Angstaanjagende situatie voor vrouw die hondje wil redden: Politie, ambulance en brandweer moeten uitrukken

door: STS
Hond - jack russell
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw is door de hulpdiensten gered moeten worden nadat ze was gaan zoeken naar haar vermiste hondje. Ze kwam vast te zitten in de natuur.

Hondje Raffa, een jack russell, ontsnapte donderdag in de Populierenstraat in Lummen. Buurtbewoners hielpen mee zoeken, maar tevergeefs, het dier bleef spoorloos. De dag nadien werden vrijwilligers van de vzw Vermiste Pootjes ingeschakeld om te helpen.

De 54-jarige eigenares ging zelf ook op zoek naar haar vermiste hond, maar dat kwam haar op een hachelijk avontuur te staan. Ze kwam tot onder haar armen vast te zitten in een moeras. "De hond werd teruggevonden, maar de eigenares kwam zelf in de problemen. Volgens ooggetuigen zat de vrouw twee uur lang vast", viel te horen op TV Limburg.

Hulpverleners moesten de vrouw uit haar netelige situatie bevrijden en haar over een boomstam wegleiden. Ze was onderkoeld en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

"We hadden een oproep gekregen om een hondje te gaan zoeken dat verdwenen was", vertelde Gerda Gybels van vzw Vermiste Pootjes op de regionale zender. "We hebben het dier gevonden in het moeras. De vrouw is zelf ook in het moeras gezakt. We hebben de brandweer moeten bellen om het hondje en mevrouw eruit te halen. Maar de missie is geslaagd, we zijn heel blij."

(Archieffoto)