Dierenarts doodgebeten door 7 honden: "Zo wreed, stukjes kleding lagen doorheen de tuin"

door: STS
Hond - tanden
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een bejaarde man is om het leven gekomen nadat hij aangevallen werd door een groep honden. De man was een gepensioneerde dierenarts.

De 77-jarige Antony bevond zich in november van vorig jaar in zijn tuin, in het Engelse Little Packington, toen het drama zich afspeelde. De man werd plotseling aangevallen door een groep van zeven honden. "Bronnen zeggen dat de aanval zo wreed was dat er stukjes kleding verspreid doorheen de tuin werden gevonden", schrijft de Daily Mail.

Uit onderzoek is nu gebleken dat de man tijdens de aanval een hartstilstand gekregen moet hebben. Hulp kon voor hem niet meer baten, hij werd ter plaatse doodverklaard. Eerst waren de speurders er niet zeker van of de man gebeten werd voor hij overleed, of enkel daarna. Intussen is duidelijk dat de bijtwonden de doodsoorzaak zijn.

Na het incident arresteerde de politie een 75-jarige vrouw op verdenking van het bezit van een hond die gevaarlijk was omdat ze er geen controle over had. Ze werd vrijgelaten op borg.

De andere zes honden werden door de politie in beslag genomen. Ze behoren toe aan een vriend die bij de man inwoonde. De reden waarom de honden zich tegen de bejaarde man keerden blijft een raadsel.