Meisje (4) slachtoffer van vreselijke aanval door hond: "Beet haar zonder enige waarschuwing"

door: STS
Hond - tanden
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een kleuter is in allerijl naar het ziekenhuis gebracht moeten worden. Het meisje werd op straat aangevallen door een agressieve hond.

De 4-jarige Rayven Hamilton was buiten aan het spelen in Carmarthen (Wales) toen er een hond opdook, die haar besprong en beet. Ze belandde met ernstige verwondingen in het ziekenhuis en moest een operatie ondergaan.

Haar moeder was samen met zo'n tien andere mensen, onder wie kinderen, getuige van de aanval en probeerde haar dochtertje te redden door zichzelf tussen het meisje en de hond te plaatsen. Een 18-jarige omstaander kon de muil van de hond opentrekken en het dier wegtrekken. Maar op dat moment had de hond al verschillende bijtwonden toegebracht.

"Het is afschuwelijk", vertelde de moeder aan The Mirror. "We wonen in een doodlopende straat en Rayven was op straat aan het spelen, zoals ze elke dag doet. Rayven is autistisch en non-verbaal en ze houdt ervan om buiten te zijn, dus namen we haar mee naar buiten om te spelen, zoals we twee of drie keer per dag doen."

"De hond was zoals altijd buiten, en hij besprong haar letterlijk. We bevonden ons op ongeveer anderhalve meter afstand toen het gebeurde en er was geen waarschuwing, hij ging gewoon op haar af. Iedereen zegt dat er een waarschuwing had moeten zijn of zoiets, maar er was gewoon niets. Helemaal geen teken."

De politie nam de hond in beslag. Er werd niet bevestigd om welk ras het gaat, maar het zou om een XL Bully of een pocket Bully gaan. "De hond wordt vastgehouden in een kennel. De eigenaar werkt mee aan het onderzoek."