Politie walgt bij betreden van woning: "Stront zat metershoog op de muren"

door: STS
Politie - zwaailicht
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er zijn zes honden gered geworden uit vreselijke leefomstandigheden. Ze verbleven in een woning vol urine en uitwerpselen. De gemeente gaat de bewoners helpen.

Agenten van de politie van Delfshaven (Rotterdam) walgden toen ze vorige maand de sterk vervuilde woning betraden. "Natuurlijk weten we dat er in ons mooie Delfshaven mensen wonen in erbarmelijke omstandigheden. Toch is het confronterend als we op een koude januaridag weer met onze neus op de feiten gedrukt worden", schrijft de politie op Instagram.

"Verschillende overlastmeldingen van stank en blaffende honden, in combinatie met bewoners die niemand binnen willen laten, maken dat we zonder toestemming van de bewoners maar met een machtiging de woning binnenstappen."

"Nog voor de deur helemaal open is, komen vliegen de agenten tegemoet. Het is alsof die beestjes bevrijd werden. Al snel wordt duidelijk waar ze van bevrijd werden. In de woning zijn zes honden aanwezig. De vloer van letterlijk iedere ruimte is bezaaid met drollen en plas, stront zit metershoog op de muren."

Ongedierte

"Er ritstelt ongedierte door de rotzooi op de grond. Het aanrecht is verdwenen onder viezigheid, vliegen, rotzooi. De woning was niet bewoonbaar. Toch woonden deze mensen hier onder die vreselijke en ongezonde omstandigheden."

"De collega’s van de dierenpolitie hebben de slecht verzorgde hondjes meegenomen. Eerlijk gezegd is het ook zielig. De bewoners zijn geen slechte mensen. Het is vooral dat ze alles niet overzagen. Ze konden niet goed voor zichzelf zorgen, laat staan voor de hele beestenbende. Ze zijn letterlijk verdwaald in hun huis."

Reinigen

"De wijkagenten hebben de handen ineengeslagen met de partners. Samen met de gemeente en de wooncorporatie worden de bewoners nog één keer geholpen. Het vervuilingsteam komt de woning reinigen."

"De bewoners krijgen de kans om met behulp van een begeleider hun leven op de rit te krijgen. De laatste kans."