Hond bijt jongetje in hoofd: "Afschuwelijke aanval, die zijn leven zal veranderen"

door: STS
Hond - tanden
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een jongetje is aangevallen geworden door een hond. Het kind werd met ernstige verwondingen aan het hoofd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De 8-jarige jongen uit de Engelse plaats Bootle werd gebeten door een XL Bully. Die hondensoort staat sinds kort op de verboden lijst van honden in het Verenigd Koninkrijk, na een aantal bijtincidenten, soms met dodelijke afloop.

Nu heeft er zich dus opnieuw een incident voorgedaan met de soort. Het jonge slachtoffer werd in het hoofd gebeten en ligt nu in het ziekenhuis. Zijn toestand wordt als ernstig maar stabiel omschreven.

"Dit was een afschuwelijke aanval, waarbij een jong kind een spoedoperatie nodig had voor verwondingen aan zijn hoofd", vertelde de politie aan The Sun. "Ik wil mensen geruststellen dat hij de best mogelijke zorg en behandeling krijgt voor zijn verwondingen, die als levensveranderend worden omschreven."

"We hebben de hond in beslag genomen en we stellen alles in het werk om vast te stellen wat er precies is gebeurd."

Een 49-jarige vrouw en een 30-jarige man zijn door de politie gearresteerd omdat ze hun hond niet onder controle konden houden, wat tot de verwondingen leidde. De twee zijn geen familie van het slachtoffer.