David Dehenauw waarschuwt iedereen: "Schade niet uitgesloten"

door: STS
David Dehenauw - onweer
Afbeelding bron: Photonews

Weerman David Dehenauw waarschuwt voor de krachtige rukwinden die gepaard zullen gaan met de naderende onweersbuien. Plaatselijk kunnen die voor schade gaan zorgen.

Zaterdag ging zonnig van start, voor later op de dag werd er onweer voorspeld. Het KMI kondigde daarvoor code geel af voor heel het land.

"De meeste zon en de hoogste temperatuur krijgen ze in het oosten van het land", zei David Dehenauw op VTM. "In het westen komen geleidelijk een aantal regen- of onweersbuien opzetten, met plaatselijk ook veel wind. De bomen staan in blad, dus ik sluit niet uit dat er plaatselijk wat schade zal zijn."

"Aan zee krijgen ze windkracht zes, landinwaarts windkracht vier tot vijf. Er worden windstoten tot 60 km/u verwacht, maar in zo'n onweersbui kan dat oplopen, tot 80, 90 of 100 km/u."

Het kwik loopt op tot 29 graden in de Kempen en 23 graden aan zee. Vannacht bedraagt de minimumtemperatuur in Vlaanderen 12 graden, en 9 graden in de Hoge Venen.

Weer voor zondag

Zondag wordt het heel wat minder warm; 20 à 21 graden in het binnenland, en 19 graden aan de kust. "We krijgen zonnige perioden, en ook bewolktere momenten. Een plaatselijke bui is mogelijk", voorspelt Dehenauw.