KMI waarschuwt met code geel: “Het komt onze richting uit”

door: PMN
KMI
Afbeelding bron: Photonews

Het KMI stuurt een waarschuwing de wereld in. De waarschuwing geldt voor vanavond en blijft actief tot vrijdagmiddag.

Het KMI waarschuwt voor onweersbuien. Deze onweersbuien trekken tussen de late namiddag en vrijdagmiddag over ons land. “Ze kunnen soms aanleiding geven tot veel neerslag gedurende de hele episode, vooral in de zuidwestelijke landshelft,” meldt het KMI.

“Neerslaghoeveelheden van 20 tot 30 l/m² in 1 uur tijd zijn in sommige streken niet uitgesloten. Tijdens de avond is zelfs wat hagel mogelijk. Het noorden en noordoosten van ons land lijken a priori minder getroffen te worden tijdens deze episode.”

Het KMI heeft code geel geactiveerd. Dat betekent dat lokaal wateroverlast niet is uit te sluiten. Het is ook mogelijk dat blikseminslagen voor schade kunnen zorgen. Het is raadzaam om waakzaam te blijven.

Deze onweerszones trekken tot vrijdagmiddag over ons land. Daarna verschijnen er brede opklaringen en wordt het weer droog. We gaan vrijdag naar ongeveer 24 graden.

Zaterdag wordt dan de beste dag van de week. Het wordt warm en zonnig, met een temperatuur die stijgt naar 28 graden. 's Avonds en 's nachts kunnen er echter weer nieuwe regen- of onweersbuien over het land trekken.

Tags kmi onweer