Bram Verbruggen ziet verandering in het weer: "Moeten we ons op voorbereiden"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

We beleven op het einde van de zomervakantie nog enkele dagen met stralend zomerweer. Weerman Bram Verbruggen ziet wel een mindere dag verschijnen op de weerkaarten.

Woensdag werd een zonovergoten dag, met hoge temperaturen. "We halen 25 graden in de hoge Ardennen, 28 graden aan zee en 29 graden of zelfs een lokale 30 graden op de meeste andere plaatsen in Vlaanderen en Brussel", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Vannacht bedragen de minima 18 à 19 graden in Vlaanderen. "We krijgen meer bewolking. Héél lokaal kan er een spatje regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog."

Donderdag krijgen we wat meer bewolking en iets minder hoge temperaturen. Het wordt 20 graden aan zee en 25 tot 27 graden in het binnenland.

Bewolkte dag met buien op komst?

"Vrijdag lijkt een moeilijke dag te worden. We krijgen een storing die over ons land gaat golven. De grote vraag is: wat zal de exacte positie van die storing zijn? Bij elke herberekening van de weermodellen is die positie net iets anders en wordt Vlaanderen wel of niet meegenomen."

"De laatste berekening geeft de meeste regen voor Wallonië, maar ik denk dat we ons ook in Vlaanderen moeten voorbereiden op een bewolkte dag, met periodes van regen."

Volg Redactie24 nu op Instagram