Sabine Hagedoren ziet het veranderen op de weerkaarten en heeft goed nieuws

door: MRO
sabine hagedoren
Afbeelding bron: VRT1

Weervrouw Sabine Hagedoren heeft goed nieuws. Het gaat eindelijk droog worden met heerlijke lentetemperaturen. Volgend weekend klimt het kwik wellicht tot boven de 20 graden.

"Vanavond en vannacht krijgen we hier en daar nog een bui met temperaturen tussen 7 en 11 graden", vertelt Sabine Hagedoren in 'De ochtend' op Radio 1. Maandag moeten we nog rekening houden met neerslag.

"Op maandag krijgen we geen droog weer, er komen al snel buien opdagen en plaatselijk kunnen die hevig zijn, soms met een donderslag erbij en tussendoor een opklaring. We houden de maxima tot 17 graden."

Daarna mogen we ons eindelijk opmaken voor droog weer en zal de temperatuur geleidelijk aan klimmen. "Dinsdag kan er eerst nog wat regen of een bui vallen, maar later op de dag zijn er opklaringen. Het wordt dan al droog over het westen en het centrum."

Mooi weekend in het vooruitzicht

"Vanaf woensdag wordt het grotendeels droog weer, al zijn er woensdag nog wel redelijk wat wolken. Vanaf donderdag rustig, droog weer. De zon komt er door en het wordt alsmaar warmer. Tegen het weekend zitten we aan temperaturen van 20 graden en zelfs meer."