Maak deze fout nooit: Koppel ziet 112.000 euro van rekening verdwijnen nadat ze opgelicht werden

door: STS
Pensioen - bejaard - oplichting
Afbeelding bron: Shutterstock/Goksi

Het is tegenwoordig opletten geblazen voor verdachte e-mails en verdachte telefoontjes. Een koppel raakte een immens bedrag kwijt aan oplichters.

De gedupeerden zijn een koppel uit het West-Vlaamse Zwevegem. Ze werden het slachtoffer van helpdeskfraude en raakten op die manier meer dan 112.000 euro kwijt.

Eerst ontvingen ze een e-mail, waarvan ze niet door hadden dat het om een phishingmail ging. Ze klikten op een link in de mail. Daarna kregen ze telefoon van iemand die zich uitgaf als een medewerker van de bank. Die maakte hen wijs dat er verdachte transacties hadden plaatsgevonden vanop hun rekening.

De valse bankmedewerker stelde voor om hun computerscherm over te nemen om het nodige te kunnen doen. Het was op dat moment dat het koppel het zaakje verdacht begon te vinden en het telefoongesprek beëindigde. Maar op dat moment was er al meer dan 112.000 euro verdwenen.

Juwelier vindt het verdacht en belt politie

De politie kon echter al snel drie verdachten oppakken nadat een juwelier alarm had geslagen. "De juwelier was gebeld door iemand die onmiddellijk een hele grote hoeveelheid goud wenste te kopen", schrijft VRTNWS. "Er was al een voorschot van 71.450 euro gestort op zijn rekening, en dat vond hij verdacht."

De drie verdachten, die afkomstig zijn uit Nederland, zijn aangehouden. "Een deel van het gestolen bedrag kon gerecupereerd worden, maar het is onduidelijk om hoeveel geld het gaat", weet de openbare omroep nog te melden.

Volg Redactie24 nu op Instagram