Meer dan 25 graden: David Dehenauw zegt of we dat in het Pinksterweekend ook krijgen

door: BVDO
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen weekend werd in Ukkel 25,9 graden gemeten. Volgens weerman David Dehenauw zal het nog eventjes wachten zijn op zo’n nieuwe dag.

Het was een heerlijk zomers weekend. Temperaturen van meer dan 25 graden, maar dat zal niet voor de eerste dagen zijn, zo voorspelt weerman David Dehenauw in Het Laatste Nieuws.

Deze week krijgen we enorm veel wisselvalligheid, met wolken en lokale buien. Dat kan woensdag zelfs tot onweer leiden, met maxima van 19 graden. Ook de daaropvolgende dagen krijgen we datzelfde weer.

En wat met het verlengde Pinksterweekend? “Er komen zeker wel droge periodes met zon, maar hou toch ook maar rekening met af en toe een bui”, klinkt het bij de weerman.

“Helemaal slecht met van 's morgens tot 's avonds regen wordt het niet, maar aan het afgelopen hemelvaartweekend zal dat van Pinksteren niet kunnen tippen. Aan de kust is de kans op buien tijdens het verlengde weekend iets kleiner, al is het daar dan wel iets koeler.”

Een stralende hemel en 25 graden zal er de komende 14 dagen niet meer komen. Na het Pinksterweekend wordt het droger, met maxima rond de 20 graden.

Volg Redactie24 nu op Instagram