Politie stelt opmerkelijk criminaliteitsfenomeen vast: "Telkens dezelfde auto's en hetzelfde merk"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

De politie heeft een opmerkelijk criminaliteitsfenomeen vastgesteld. In een nacht tijd zijn er meerdere wagens van hetzelfde merk en type gestolen in dezelfde gemeente.

De feiten deden zich voor in de nacht van maandag 29 juli op dinsdag 30 juli, in de West-Vlaamse gemeente Marke. Daar werden twee Peugeots 3008 gestolen. De dieven wisten duidelijk waar ze mee bezig waren.

"Telkens werden de voertuigen gestolen via het capteren van signalen van het voertuig, door een toestel met gelinkte software", zegt politiezone VLAS. "De eigenaars zijn beiden in het bezit van de sleutels en er waren geen braaksporen."

De politie is met een onderzoek gestart. "Het fenomeen is geen lokaal probleem, maar toch wensen we extra aandacht te vestigen op dit criminaliteitsfenomeen. Als u verdachte handelingen ziet, in het bijzonder rond deze type voertuigen, kan u bellen naar 101, of 1701, het lokale nummer van politiezone VLAS."

Stuurslot of pedaalslot tegen autodiefstal

"Voor de eigenaars kunnen mechanische beveiligingsmiddelen zoals een stuurslot of een pedaalslot extra bescherming bieden tegen diefstal", raadt de politie aan.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp