Fietsster overleden na vreselijk ongeval: "Een drukke, gevaarlijke plaats"

door: STS
ziekenwagen
Afbeelding bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Er heeft zich een dodelijk verkeersongeval voorgedaan. Een fietsster liet het leven bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Het ongeval deed zich woensdag voor op de Rijselseweg in Ieper, aan de rotonde bij de Rijselpoort. Een jonge fietsster kwam er in aanrijding met een vrachtwagen. Omstaanders schoten meteen te hulp, in afwachting van de komst van de hulpdiensten. Het slachtoffer overleed echter aan haar verwondingen.

"Er was een verpleegkundige ter plaatse. Zij heeft dan meteen de hulpdiensten gebeld", vertelde een getuig aan de openbare omroep.

"Onder hun telefonische begeleiding hebben we dan alles gedaan wat ze ons vroegen, in een poging om het slachtoffer te helpen. We hebben haar ook hartmassage gegeven. Maar het zag er toen al niet goed uit."

"Als autobestuurder moet je hier enorm oppassen"

"Het is hier een drukke, gevaarlijke rotonde. Fietsers passeren hier vlug, mensen met een elektrische step... Als autobestuurder moet je enorm oppassen."

De precieze omstandigheden omtrent het verkeersongeval worden onderzocht door het parket, dat een verkeersdeskundige aanstelde.