Opletten wat je doet: zo maak je het inbrekers wel heel gemakkelijk

door: BVDO
inbraak diefstal
Afbeelding bron: Shutterstock.com

In heel wat regio’s in ons land zijn er tegenwoordig golven met inbraken. De politie geeft enkele simpele tips om inbraken te vermijden.

Cijfers van de politie tonen aan dat bij heel wat inbraken vaak geen sporen van braak zijn. Dat komt omdat we het inbrekers vaak te gemakkelijk maken.

“Inbrekers hebben vaak eenvoudig toegang gekregen via ramen die op een kier stonden of deuren die niet op slot waren”, klinkt het bij de politie. Ook als je maar heel even weg bent, moet je alle ramen en deuren goed afsluiten.

Een ander veel voorkomende zaak waardoor inbrekers weten dat je er niet bent is als er pakjes geleverd moeten worden, maar niemand thuis is.

“Hang geen briefjes op de deur met de vraag om bij de buren te leveren. Dit briefje maakt het voor de inbrekers duidelijk dat ze vrij spel hebben om jouw woning te doorzoeken”, klinkt het.

De politie vraagt ook om meteen te bellen naar het noodnummer 101 als je verdachte situaties ziet. “Het gebeurt helaas nog te vaak dat mensen pas later iets verdachts doorgeven, waardoor politiecontrole niet meer mogelijk is.”

Tags inbraak